Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A svájci bank egy teljesen átlagos, 50 éves, 1 gyerekes nőt, "Jane-t" vette alapul, aki 20 éves korától ugyanabban a városban dolgozott a nyugdíj kórhatár eléréséig. Kiegészítésként Jane-ről azt is lehet tudni, hogy nagyvárosi életet élve átlagos fizetést tett zsebre, és semmit nem tett félre, így amikor eljött a nyugdíjba vonulás ideje, nem rendelkezett megtakarítással - olvasható a portálon.

A bank szerint egy fillér félretett pénz nélkül a nagyvárosokban esélyünk sincs, azonban persze azért nagyok a különbségek az egyes lokációk között:

Az UBS arra jutott, hogy a svájci kétoszlopos nyugdíjrendszernek köszönhetően a zürichi Jane-nek csak a fizetése 11 százalékát kell félretennie, hogy megőrizze az addig megszokott életszínvonalát, azonban Svájcban a várható életkor 90 év, így Jane-nek 27 évet kell finanszíroznia, amely a leghosszabb idő Európában.

A lista másik végén álló tajpej-i Jane-nek legalább a fizetésének a 157 százalékát (!) félre kellett volna raknia, hogy komfortosan éljen a hátramaradt években.

Íme a 12 város, ahol az UBS indexe alapján a legjobb, illetve a legrosszabb nyugdíjba vonulni:

1. Zürich, Svájc
2. Sydney, Ausztrália
3. Szingapúr, Szingapúr
4. Párizs, Franciaország
5. München, Németország
6. Milánó, Olaszország
7. London, Nagy-Britannia
8. New York, USA
9. Toronto, Kanada
10. Tokió, Japán
11. Hong Kong, Hong Kong
12. Taipei, Tajvan.