Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Aldi Sátoraljaújhelytől Sopronig minden üzletében ugyanazt a bértáblát alkalmazza - írja közleményében az üzletlánc. Kivételt csak a nagy forgalmú, kiemelt üzletek képeznek, amelyek a rendkívül magas vásárlói létszámból adódóan nagyobb terhelést jelentenek az ott dolgozóknak, így az ő munkájukat még magasabb bérrel honorálják. Nincs különbség továbbá a bolti értékesítők és a biatorbágyi központi raktárban dolgozók bére között sem, a társaság mindkét területre azonos bértáblát használ.

Idén január elsejétől a béremelésnek köszönhetően:

  • A bolti eladók és a logisztika területén az áru-összekészítők kezdő bére heti 40 órás munkaidőre vetítve bruttó 272 269 forint, amely a cafeteria keretén belül további nettó 8333 forinttal, illetve 5000 forintos Erzsébet utalvánnyal egészül ki, így bruttó járandóságuk a cafeteria elemekkel kiegészítve eléri a havi 292 319 forintot. Ez az összeg a cégnél töltött idővel arányosan nő, így a tíz évet meghaladóan az üzletben dolgozók havi bruttó járandósága eléri a 372.519 forint kiegészítve a cafeteria elemekkel. A Budapesten belüli és környéki üzleteink dolgozóinak BKV-bérletet is biztosít a cég.
  • Ugyanez a bértábla vonatkozik a biatorbágyi logisztikai központban dolgozókra, az ő esetükben az Aldi állja a targoncavezetői jogosítvány megszerzésének költségeit is.
  • A kiemelt üzletekben a bolti eladók bruttó juttatása: a kezdők 322 319 forintot, a tíz éve a pozícióban az Aldinál dolgozók pedig 417 519 forintot kereshetnek.
  • A boltvezetők bruttó járandósága a cafeteria elemekkel kiegészítve 517 119 forintnál kezdődik, azonban a kiemelt boltokban elérheti a havi bruttó 844.519,- forintot is.

A részmunkát előnyben részesítik

A cégnél heti 20, 25, 30, 35 és 40 órás munkavégzésre is lehetőség van, az Aldi ugyanis a részmunkaidős munkavégzést preferálja. A bolti dolgozók 75 százalékuk részmunkaidőben dolgozik, a legkedveltebb a heti 30 órás foglalkoztatottsági forma - írja közleményében a lánc.