A főleg sportcipőkből, papucsokból álló hatalmas raktárkészlet tételes számbavétele hét napot vett igénybe. Az eljáró húsz végrehajtó biztonságát és a lefoglalt árut mindvégig a Bevetési Főigazgatóság fegyveres pénzügyőrei biztosították.

Az Észak-budapesti Adóigazgatóság azért rendelt el adóellenőrzést, mert a NAV rendelkezésére álló adatok szerint a kft. félmilliárd forint értékű árut hozott be az Európai Unió más tagállamából, ugyanakkor bevallásaiban ezeket a beszerzéseket és a kapcsolódó áfakötelezettségeket nem tüntette fel. A vizsgálat jelenlegi állása szerint az eltitkolt adókötelezettség és annak várható szankciói meghaladják a 400 millió forintot. Ennek részbeni fedezetéül szolgál az ideiglenes biztosítási intézkedésként lefoglalt árukészlet.

A több mint 150 ezer lábbeli további sorsa az ügy jogerős lezárását követően dől el, vélhetően azonban árverésen lesz értékesítve. Az ügyben a regionális adó főigazgatóság különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt feljelentést tett a NAV illetékes bűnügyi igazgatóságánál.

A NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága a tagállami információcsere adatait felhasználva a jövőben is fokozottan ellenőrzi a nem Magyarországon vámkezelt áruk utáni általánosfogalmiadó-kötelezettség teljesítését.