A beszámoló, illetve az éves záróbevallások elhalasztását az MKOE már többször kérte az illetékesektől, amelyre egyáltalán nem érkezett válasz - írja az egyesület a közleményében. (Idén külön kérelemre, a járványra hivatkozva adhat haladékot egy cégnek a NAV arra, hogy május 31. után adja le a beszámolóját és az ahhoz kapcsolódó bevallásokat - a szerk.)

A taggyűlések megtartása a tulajdonosok feladata, de ehhez beszámoló is kell. A könyvelőket is sújtotta az 1 hónapos irodabezárás, a betegség és sajnos könyvelők is haltak meg a járványban - írja az MKOE. A könyvelők harmada pályaelhagyásra készül.

"A gépjárműadó és az iparűzési adó is heteket vett el az így is terhelt munkánk elől februárban-márciusban, május 20-án pedig az ESZJA portállal küzdöttünk, amivel kapcsolatosan a NAV hamis üzemzavar adatokat tett közzé, hiszen az üzemzavar biztosan meghaladta a 4 órát, ami halasztást jelentene.

Az MKOE ismételten felszólítja az illetékeseket, hogy a könyvelők és a könyveltetők érdekében halasszák el a beszámolók leadásának határidejét. A Pünkösd nem könyvelői munkanap!" - írta meg közleményében Ruszin Zsolt, az MKOE alelnöke.