Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat az idei költségvetés rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékából, a Központi Maradványelszámolási Alapból, a fejezetek közötti átcsoportosításból, továbbá a tavalyi költségvetés maradványából szedte össze azokat a tízmilliárdokat, amelyet most elosztott a kormány. A nagyobb tételeket vesszük sorra.

A Normafa Park projekt 2 milliárd 661 millió forinthoz jutott. A Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó társaságok tőkeemelése, pótbefizetése 6 milliárd 598 millió forintba kerül. Ez a szervezet további 11 milliárdot kapott működési célokra.

A Nemzetközi Beruházási Bank (ezt nevezi a sajtó KGB banknak) a magyarországi székhelyének létesítésével kapcsolatos tőkeemelésre jutott 2 milliárd 476 millió forinthoz.

A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa által jóváhagyott fejlesztések támogatására 2 milliárd 159 millió forint szerepel a listán.

A Budai vár beruházását végző Várkapitányság Nonprofit Zrt. újabb támogatására 1 milliárd 924 millió forint, míg a Nemzeti Hauszmann Tervre 6 milliárd 970 millió forint jutott.

A kormányzati kommunikációval és konzultációval kapcsolatos feladatokra most 5 milliárdot szán a kormány.

A mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. beruházásainak támogatása 3,8 milliárdba, míg a Hungexpo beruházása 4 milliárd forintba kerül.

A sport népszerűsítésével összefüggő kiadások 1 milliárdot tesznek ki.

A Magyar Falu Program beruházásra 32,4 milliárd, míg a falusi útalapra 2,5 milliárd forinthoz jutott.

Az előadó-művészeti szervezetek személyi juttatásokra 3 milliárd, míg az egyéb működési célú kiadásokra 6,6 milliárd forinthoz jutottak.