Több mint 140 milliárd forintot csoportosított át a kormány a költségvetésmódosítással a kedd este megjelent rendelet tanúsága szerint.

A legutóbbi módosítással a rezsivédelemre szánt összeget bővítették, azonban most a rezsialapból vettek el.

Gázra és tankra spóroltunk: módosították a költségvetést

Az Országgyűlés elfogadta a 2023-as rezsivédelmi költségvetés módosítását: bővítették a rezsivédelemre szánt összeget. Az alap így garantálja, hogy az átlagfogyasztásig 2023-ban is biztosítottak legyenek a rezsicsökkentett árak. Bővebben>>>

Jut elég mindenre

Magyar Közlönyben olvasható határozat szerint 115 milliárd forintot juttatnak a Rezsivédelmi Alapból az Energiaügyi Minisztériumnak „rezsivédelmi szolgáltatás ellentételezése” címén.

Ezen nincs mit csodálkozni, hiszen a rezsivédelemre szánt összeg lényege a hvg.hu szerint az, hogy az alapból év közben osztják ki a pénzt, amikor látszik, pontosan mennyire van szükség.

  • Ezen kívül a Központi Maradványelszámolási Alapból kivettek 24 milliárd forintot, amiből 10 milliárd jut a Bethlen Gábor Alapnak, a többit minisztériumok és kormányhivatalok kapják működési célra.
  • A Modern Városok Programból 1,7 milliárdot tettek át közkönyvtári jogdíjak és művészeti nyugdíjsegélyek támogatására.
  • 61 millió forint többletet utaltak ki egyházi személyek jövedelempótlékára és a zsidó örökség ápolása támogatását szolgáló előirányzat javára, a forrást viszont nem azonosították.

A legújabb Magyar Közlönyből kiderült, hogy elnapolták a Makovecz Imre alkotásairól korábban megrendezett kiállítások egységes összefoglalását katalógus kiadványban, és az építész munkásságát, teljes életművét bemutató reprezentatív kiállítás állítását. A 2015-ös határozatban még 2022 vége szerepelt határidőként, amit 2025-re halasztottak.

Megfelezte a rezsiköltséget a kormány az arra jogosultaknak, kinek jár a kedvezmény?

Módosították a Magyar Közlönyben a hivatalos kormányrendelet, ami szerint rezsicsökkentést vezet be a kormány május 1-től a veszélyhelyzet ideje alatt az egyetemes szolgáltatásra jogosultak számára. Bővebben>>>