Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az idei költségvetés az EU átlagát jóval meghaladó gazdasági növekedésre épül. Az államháztartás működésének pénzügyi feltételei biztosítottak. Stabilitás van - közölte a Kovács Árpád elnök által vezetett testület, amelynek tagjai még Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke és Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke.

Ugyanakkor az is látszik, hogy a növekedés extenzív tartalékai kimerültek, s indokolt meghozni azokat a termelékenységet, gazdasági hatékonyságot javító intézkedéseket, amelyek révén nemcsak 2020-ban, hanem középtávon is fenntartható - az Unió átlagát meghaladó - gazdasági növekedés.

Idei első ülésén a Költségvetési Tanács ugyancsak megtárgyalta és elfogadta a 2020. évi feladattervét, s benne a tervezett kutatások irányultságát, főbb területeit is. Ezekben is érvényesül a KT törekvése, amely szerint az éves költségvetési egyensúly és stabilitás feltételei mellett megfelelő figyelmet kell kapniuk a gazdasági-társadalmi fejlődés, valamint a természeti környezet közép- és hosszabb távú fenntarthatósága tényezőinek, trendjeinek és súlyponti területeinek, annak érdekében, hogy ezek is tükröződjenek a tanács véleményeiben, határozataiban.

A Költségvetési Tanács ugyancsak megtárgyalta és elfogadta a 2020. évi feladattervét, s benne a tervezett kutatások irányultságát, főbb területeit is. Ezekben is érvényesül a KT törekvése, amely szerint az éves költségvetési egyensúly és stabilitás feltételei mellett megfelelő figyelmet kell kapniuk a gazdasági-társadalmi fejlődés, valamint a természeti környezet közép- és hosszabb távú fenntarthatósága tényezőinek, trendjeinek és súlyponti területeinek, annak érdekében, hogy ezek is tükröződjenek a tanács véleményeiben, határozataiban - áll a KT közlésében.