Mezőgazdasági gépeket vásárolhatnak hamarosan az érdeklődők a Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet felszámolójától, a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.től (PSFN). A felszámoló már másodjára próbál túladni egy Grégoire Besson forgatóekén. A 16 éves gép becsértéke 998 ezer forint, de már 698 ezerért is eladná a PSFN, ha kellene valakinek. A gépről tudni kell, hogy a hidraulika folyik, az ekék állapota pedig gyenge, cserére szorulnak.

A WM Kartoffeltechnik által gyártott burgonyakombájnt negyedszer hirdetik meg. A gép 11 éves és 11,858 millió forintot ér a becsüs szerint. A minimálár, amennyiért vihető 8,3 millió forint. Szintén negyedszer hirdetik meg azt a 2008-ban gyártott Grimme bakhátkészítő gépet, amelynek a becsértéke 3,23 millió forint. A minimálár, amelyért eladná a felszámoló 2,261 millió forint. A negyedik eszköz egy tízéves Grimme töltőgarat, ez is negyedjére kerül már kalapács alá. A becslés szerint 4,786 millió forintot ér, de ha jobb ajánlat nem lesz, 3,35 millió forintért már elviheti a vevő.

A Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet végelszámolása öt évvel ezelőtt indult el, a felszámolást négy éve 2015 februárjában rendelte el a Magyar Nemzeti Bank.