Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az MKIK GVI negyedéves vállalati konjunktúrafelmérésében 350 cégvezető véleményét kérdezték cégük üzleti helyzetéről és kilátásairól. A júliusi negyedéves konjunktúramutató 32 pontos értéke gyakorlatilag ismét elérte a koronavírus-járványt közvetlenül megelőző időszakban mért értékét, mivel 2020 januárban 33 ponton állt.

A 2010 óta mért index történetében csak tavaly áprilisában és júliusában került negatív tartományba a mutató, 2020 októbere óta a pozitív tartományban tartós emelkedést mérnek. A 2020. áprilisi eredményeket az intézet szerint nagy mértékben befolyásolták a koronavírus-járványra és az ezzel összefüggő gazdasági leállásra vonatkozó első benyomások, tapasztalatok, a júliusi és az októberi adatok pedig már a kijárási korlátozások feloldását követő újraindulással kapcsolatos tapasztalatokat is mutatták.

A negyedéves bizonytalansági mutató értéke továbbra is 38 ponton áll, áprilishoz képest nem változott. A negyedéves konjunktúramutató értéke a feldolgozóipari vállalkozásoknál a legmagasabb, 35 pont, a kereskedelemben 34 pont, az építőipari cégek körében 33 pont, míg az egyéb gazdasági szolgáltatást nyújtó cégek körében 27 ponttal a legalacsonyabb - közölte az MKIK GVI.