Katonai konvojok közlekedésére kell számítani az ország több pontján jövő hét péntekig – hívta fel a figyelmet a Honvédelmi Minisztérium (HM).

Pénteken az Újmajor - Veszprém - Várpalota - 8-as főút - Székesfehérvár - M7-es autópálya - M0-s autóút - M31-es autópálya - M3-as autópálya - M35-ös autópálya - 4-es főút - Hajdúhadház - Debrecen útvonalon lehet számítani a katonai konvojok feltűnésére.

 

  • Péntektől vasárnapig reggel hat és délután két óra között a Kaposvár és Táborfalva közötti útvonalon tűnhetnek fel a konvojok,
  • hétfőtől jövő hét péntekig pedig reggel hat és délután két óra között a Kaposvár - Székesfehérvár - Várpalota útvonalon közlekednek,
  • keddtől reggel hat és 18 óra között pedig az M5-ös autópálya - M0-s autópálya - M7-es autópálya - 8-as főút útvonalon, Táborfalva és Várpalota között.

 

Magyar Honvédség kéri az utazókat, hogy az említett útvonalakon a közlekedési szabályok betartásával közlekedjenek, a konvojokat kellő óvatossággal közelítsék meg, mivel azok mérete és sebessége, valamint hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.