Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Közel 10 ezer olyan könyvelőt keres meg levélben a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), akikről nem állapítható meg egyértelműen, hogy rész vettek-e a kötelező továbbképzésen. Akik ezt nem tudják bizonyítani, azokat a tárca törli a nyilvántartásból - mondta Balog Ádám, a tárca adóügyekért felelős helyettes államtitkára a szak-ma.hu honlapnak adott interjúban.

A számviteli törvény előírja, hogy minden könyvviteli szolgáltatónak kötelezően részt kell vennie továbbképzésen. Ez jelenleg 63 ezer regisztrált könyvelőt érint. A tanfolyamot tartó szervezet a részvételről értesíti az NGM-et, és igazolást ad a részvevőnek is. A most felszólítottak múlt évi továbbképzését a tárca nem tudta egyértelműen megállapítani.

Az érintettek 30 napon belül igazolhatják a részvételt. Ha ezt elmulasztják, akkor az NGM kötelessége, hogy a nyilvántartásból törölje őket - mondta a helyettes államtitkár.

Az adótanácsadóknál más a helyzet, nekik 5 év alatt kell 100 továbbképzési kreditpontot igazolniuk. Miután a kötelezés 2008 augusztusában indult, nekik 2013 augusztusáig kell összegyűjteniük a további működéshez szükséges pontokat.