Vizsgálatot rendelt el Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Szent Margit Kórházban, ahol Imreh Domonkos főorvos menesztése és nyugdíjazása után hét sebészorvos adta be felmondását. Információink szerint nem az ügyeleti díjak miatt akarnak távozni az orvosok, hanem az új osztályvezető személyét nem fogadják el - írja az Index, amelynek a kórház megerősítette a sebész szakorvosok felmondását, de jelezték, hogy az érintettek nem mindegyikének végleges a döntése.

A gond az, hogy - ahogy a Jahn Ferenc Kórház esetében is, ahol hasonlóan sok orvos mondott fel - ha a személyek 2 hónapos felmondási ideje lejár, és nem sikerül a helyükre új szakorvosokat leigazolni, akkor az veszélyezteti az ellátásbiztonságot.

QP | Quality Placement

A konfliktus forrása, hogy a nemzetközi szinten is elismert 64 éves Imreh Domonkos ugyan elérte a nyugdíjkorhatárt, de volt rá jogszabályi lehetőség, hogy a posztján maradjon, mégis menesztette a főigazgató november 28-án. Az orvosok nemcsak a menesztés módja miatt jelezték a felmondási szándékukat, hanem mert elégedetlenek a kijelölt utóddal is.

A menesztés mögött a Magyar Nemzet politikai okokat sejtet, de az érintettek és a körülmények miatt erre kicsi a valószínűség.