Informatikai átállás miatt 2023. január 1-jén, vasárnap déltől másnap reggel 6 óráig nem fogad betegeket a Honvédkórház – derül ki a lakossági felhívásból

Bizonyos betegségek, illetve az akut esetek sürgősségi ellátása miatt arra kérik a lakosságot, hogy az általuk mellékelt dokumentumból, valamint az illetékes háziorvosi ügyelettől tájékozódjanak. A kórház felsorolja mindazon intézmények listáját, ahol az érintett pácienseket ellátják majd.

Wikonkál Norbert Miklós, a Honvédkórház főigazgatója indoklásában hozzáteszi, hogy az év első napján kiválással jön létre a belügyminiszter irányítása alatt egy új egészségügyi szolgáltató, az Észak-pesti Centrumkórház – Honvédkórház (ÉPC-HK) megnevezéssel. Az átalakításhoz pedig szükségesnek tarják a medikai rendszer átállását. 

A dokumentum szerint a sürgősségi szakellátásra szoruló, valamint a sürgősségi betegellátó egységeken keresztül érkező gasztroenterológiai, belgyógyászai, kardiológiai ellátást igénylő betegeket az Uzsoki Utcai Kórházban, a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban, a Semmelweis Egyetem Klinikai Központjában, a Szent Imre Kórházban, a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban (Kistarcsa) vagy a váci Jávorszky Ödön Kórházban fogadják.

De kötelezik valamennyi, közép-magyarországi régióban található egészségügyi szolgáltatót többek között a sztrókos vagy trombózisos betegek, valamint az ittas sérültek fogadására is. Az érintett ellátási területről érkező betegek elhelyezéséért, koordinálásáért az Országos Mentőszolgálat felel majd az említett időszakban.