„Magyarország kormánya kiemelt figyelmet szentel a Velencei-tó ügyének, így kész támogatni egy olyan átfogó és komplex megközelítésű vízügyi intézkedési tervet, amely figyelemmel van az ivóvíz biztosítási, árvízvédelmi és az öntözési szempontokra is” – közölte Orbán Balázs Vadai Ágnes DK-s országgyűlési képviselő kérdésére, aki szerette volna megtudni, hogy ha a fóti filmstúdió felújítására van 42 milliárd forintja a kormánynak, a Velencei-tóra miért nincsen.

A fideszes miniszterhelyettes válaszában azt is hozzátette: a kormány döntése alapján ezen terv előkészítése – több szakmai szervezet és szakértő bevonásával – már folyamatban van - írja a Mérce portál.

Szél Bernadett épp ezzel kapcsolatban fordult a kormányhoz adatigényléssel, amire a Miniszterelnöki Kormányiroda adott választ. E szerint a kormány ugyan tárgyalt már az ügyről, de döntés nem született, az erről szóló anyag pedig döntés-előkészítő adatnak minősül, ezért titkos. Méghozzá 10 évre - írta Széll Bernadett politikus a Facebook-oldalán.