A Magyar Közlönyben megjelent határozat 321 milliárd forintot osztott fel a Gazdaság-újraindítási Alapból, amelyhez csatolt még 5,4 milliárdot a rendkívüli kormányzati intézkedésekből. A két tételből legnagyobb összeggel a Külgazdasági és Külügyminisztérium részesedik, a tulajdonosi részesedéseivel kapcsolatos kiadásokra. Ez 100 milliárd 800 millió forintot tesz ki és beruházásokra fordítható.

A kistelepülési fejlesztési támogatása 30 milliárd, a kormányzati szakpolitikák támogatása 7,8 milliárd, a Hungary Helps Programhoz kapcsolódó támogatások pedig 5,4 milliárd forintot tesznek ki.

A Napi.hu két napja írt arról, hogy megemelte a kormány 5,4 milliárd forinttal a veszélyeztetett, üldöztetést és szükséget szenvedő keresztény közösségek megsegítését, szülőföldön maradását elősegítő Hungary Helps Program keretét. Erre az idei büdzsében 3,8 milliárd szerepelt, a mostani emeléssel már 14,6 milliárd használható fel erre a célra.

Ezen a héten a kormány már egyszer 103,9 milliárd forinttal, egyszer pedig 5,33 milliárd forinttal csapolta meg a Gazdaság-újraindítási Alapot.

A tömeges bevándorlás kezelésére további 11 milliárd forint fordítható, ebből 1 milliárd jut a rendőrségnek személyi juttatásokra.

Júliusban írtunk arról, hogy a Belügyminisztérium további 10,3 milliárd, míg a Honvédelmi Minisztérium további 4,4 milliárd forintot használhat fel a rendkívüli migrációs nyomás kezelésére. Mindkét tárcánál 1-1 milliárd forint szerepelt erre a célra az idei költségvetésben. 

Egy másik határozatában a kormány 2 milliárd 350 millió forinttal csökkentette a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szánt összeget és azt áttette a Bethlen Gábor Alap támogatására.