Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Magyarország Európa második legátoltottabb országa. Az oltásoknak köszönhetően Magyarországon - az uniós országokhoz képest - hetekkel korábban megkezdhettük a mindennapi élet újraindítását. A kormány ezért az UEFA javaslatait és a nemzetközi tapasztalatokat figyelembe véve döntött a nyáron kezdődő felnőtt és a napokban kezdődő U21-es labdarúgó Európa-bajnokság, valamint a magyar felnőtt labdarúgó válogatott hazai rendezésű mérkőzéseinek végleges szabályairól" - írja a KTK közleményében.

A részletes szabályokat a Magyar Közlönyben hamarosan megjelenő kormányrendelet fogja tartalmazni.

A kormányrendelet értelmében a mérkőzésekre érkező, magyar állampolgársággal nem rendelkező személy nézőként abban az esetben is beléphet az országba, ha a belépés előtt 72 órán belül elvégzett negatív eredményű - magyar vagy angol nyelven kiállított - PCR-teszttel igazolja, hogy a szervezetében koronavírus nem volt kimutatható. Ma ugyanis a legtöbb európai országba csak negatív eredményű PCR-teszt bemutatásával lehet belépni.

A mérkőzésekre érkező külföldi állampolgárok esetében, ha a mérkőzésre szóló érvényes részvételi jegyét felmutatja, a koronavírus ellen védett személyekre vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni, így megszállhat szálláshelyen, a vendéglátó üzleten belül és a szabadidős helyszíneken tartózkodhat.

A magyarok védettségi igazolvánnyal szabadon látogathatják a sportrendezvényeket is.