Az Agrárminisztérium kiemelt feladatának tekinti, hogy vadhúsból készült termékek kerülhessenek a magyar családok asztalára. A szakhatóságokon keresztül arra is fokozott figyelmet fordítanak, hogy megbízható, nyomon követhető, rendezett eredetű, egészséges és tiszta hús jusson el a fogyasztókhoz - tette hozzá az MTI tudósítása szerint.
Az emberek vadhúsról szerzett ismeretei elkoptak, ma a háztartásokban kevésbé készítenek vadhúst, alacsony a fogyasztása. Éppen ezért a kormány célja a vadhús népszerűsítése, hiszen természetes élelmiszer, fenntartható, bio jellegű terméknek minősül, hazai, valamint az új, konyhakész termékeknek köszönhetően a kényelmi trendeknek is megfelel.
A kormány a vadhús népszerűsítése érdekében időről időre kampányokat indít. Az államtitkár megjegyezte,
a vadhúst és az abból készült ételeket már gyerekkorban szükséges lenne népszerűsíteni, a közétkezésbe is bevezetni.
A Vadkolbásztöltő Fesztivál és az ehhez hasonló vadászati, vadgasztronómiai rendezvények azért bírnak nagy jelentőséggel, mert az érdeklődő közönség közvetlenül megkóstolhatja a különféle vadhúsból készített ételeket.
Legolvasottabb

Ki nem találná, hol egyeztet az orosz külügyminiszter

Ukrajna emelte a tétet, az EU viszont csak óvatosan támogatja

Felmerült, hogy eltörölnek egy munkaszüneti napot Dániában, ezrek vonultak az utcára

Befűtött a kormány a fatüzelésű kályhával fűtő briteknek

Oroszország meghúzta a váratlant: ENSZ-vizsgálatot követelnek – Irak miatt

Újra komoly szárnyalásba kezdett a Budapest Airport

Ezért húzza le a rolót az Electrolux, kiderült, mi lesz a 650 dolgozójával
