Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A televízió szerdai tudósítása szerint van aki a földön ülve, mások a falnak támaszkodva próbálnak űrlapokat kitölteni az egyik budapesti kormányhivatalnál. A járványhelyzet miatt november óta csak időpontfoglalással lehetett ügyet intézni, kedd óta erre már nincs szükség, elég csak sorszámot húzni a helyszínen. Emiatt viszont hosszú sorokra és több órás várakozásra kell számítani a kormányhivatalok előtt.

Az egyik nyilatkozó szerint 2-3 óra biztos, amire bejut az ember. Egy másik szerint pedig ahhoz, hogy időpontot foglaljon, telefonálni kellene, a telefont meg nem veszik fel. 

De nem volt sokkal jobb a helyzet a belvárosban sem. Az időpontfoglaló rendszerben többen csak hetekkel később kaptak volna időpontot, mások pedig azt mondták, olyan az ügytípusuk, hogy nem lehet rá időpontot foglalni. "Én még soha nem láttam ilyen sort itt ennél a hivatalnál, őszintén megmondom." "Erre számítottam, de már az 5. helyen voltam és mindenhol ez van, egyre rosszabb" - mondták híradónak a helyszínen.

A közalkalmazotti érdekképviselet vezetője szerint a területi közigazgatásban továbbra is jelentős a munkaerőhiány a leterheltség és az alacsony munkabérek miatt, ezért bértárgyalást kezdeményeztek a kormánynál. A szakszervezetnél úgy látják: a hosszú sorok azt mutatják, hogy több ügyintézőre lenne szükség, ezért a kormánynak valamit lépnie kellene

"Extrém körülmények vannak, mert a covid után vagyunk, a halasztott ügyintézéseket mindenki most akarja bepótolni, illetve a parkolási díjak bevezetése miatt ezeket a parkolási kártyákat is most igénylik az emberek, de enélkül is sajnos arra kell berendezkedni, hogy ezek tartósak lesznek ezek a sorok" - mondta Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke. Hozzátette: jó lett volna, ha a kormány hetekkel korábban felkészíti az embereket arra, hogy ismét bevezeti a parkolási díjakat.