A betegellátási feladatok csökkenése nem tette szükségessé a kórház további üzemeltetést, ezért május 31-ével bezárták az intézményt, ahol csak koronavírus-fertőzött betegeket láttak el. Ez egy olyan tartaléka az egészségügyi rendszernek, ami azonnal bevethető - válaszolt a Miniszterelnökséget vezető miniszter a 24.hu kérdésére.

A koronavírus-fertőzöttek ellátására kialakított mobil (konténer) kórházat kevesebb, mint három hét alatt húzták fel tavaly áprilisban. A kormány Facebook-oldalán közzétett videó szerint ez volt Európa legmodernebb mobil járványkórháza, amit rekordidő alatt építtetek fel a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén (3100 négyzetméter alapterületen, 225 konténerből építették fel, 150 férőhelyes volt, 40 ágyas intenzív részleg működött benne).

Hogy kik építették fel a kiskunhalasi börtön melletti - a korábban bezárt menekültszállás területén - a konténerkórházat, és mennyiért, a kormány nem árulta el. A kormany.hu-n közzétett képek alapján abban részt vett az egyik nagy állami megbízásokat elnyerő cég, a West Hungária Bau Kft.

A járványkórházban a halasi kórház személyzete mellett Bajáról, Kecskemétről, Kalocsáról, Kiskunfélegyházáról, Szegedről, Orosházáról és Békéscsabáról is dolgoztak átvezényelt orvosok és ápolók - emlékeztetett a 24.hu.