Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos közösségi oldalán posztolt arról, hogy lezajlott az idei első, évindító kormányülés. 

A kormányfő bejegyzése szerint a kormány tagjai az előttünk álló veszélyekről tárgyaltak, hiszen a koronavírus-járvány után most a háborúval, és a nyomában járó gazdasági- és energiaválsággal kell megküzdenünk. 

A miniszterelnök posztjából kiderül, hogy a kormány a válsághelyzet ellenére sem szeretné céljait feladni. 

Rezsivédelmi költségvetést fogadtunk el, megvédjük a családokat és elkerüljük az európai recessziót

- írta a Facebookon Orbán Viktor. 

Hogy mire jutottak a miniszterek a legutóbbi kormányülésen, arról várhatóan csütörtök délelőtt 10 órakor Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az idei év első kormányinfóján számolnak be. 

A miniszterelnök azóta megosztott egy akciófilmes stílusú videót is, amely alapján a kormányülésen részt vett rajta kívül többek között Varga Judit igazságügyi miniszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Lázár János építési és beruházási miniszter, Navracsics Tibor uniós forrásokért felelős miniszter, akárcsak a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal. 

Karácsony előtt tartottak utoljára kormányinfót

Utoljára kormányinfót karácsony előtt pár nappal tartottak: akkor Orbán Viktor miniszterelnök értékelte az évet, illetve a magyar és a külföldi újságírók is feltehették kérdéseiket a kormányfőnek. 

Orbán Viktor az év végén például újabb ígéretet tett a pedagógusbérek emelésére, ahogy az eddigi családtámogatások megtartására is. Valamint a miniszterelnök az infláció és az energiaárak kérdésére is kitért, beleértve Paks 2 ügyét is. Ezen a sajtótájékoztatóan hangzott el az is, hogy szja-mentességet kapnak a nők, akik 30 éves koruk előtt szülnek. 

A karácsony előtti kormányinfón elhangzottakról ITT számoltunk be részletesen.