Emelkedő a tendencia a Budapest Központi Szennyvíztisztító telep ellátási területén, a Budapest környéki agglomerációs településeken, valamint Győrben, Kaposváron, Pécsett, Salgótarjánban, Székesfehérváron, Tatabányán és Veszprémben – írja az NKK.

Csökkenés egyedül Debrecenben mutatható ki

Közölték azt is, hogy a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja két városban - Kecskeméten és Szekszárdon - a "mérsékelt", a többi 20 mintavételi helyen pedig az "emelkedett" kategóriába sorolható.

Szezonális influenzává szelídül a koronavírus

WHO szerint csak idő kérdése, és a SARS-CoV-2 nem lesz veszélyesebb a szezonális influenzavírusnál.

A világszervezet 2020. január 30-án hirdette ki a nemzetközi közegészségügyi vészhelyzet legmagasabb fokozatát, amikor még csak Kínából jelentettek koronavírusos megbetegedéseket, és a napi esetszám 100 alatt volt.

pandémiát, vagyis a világjárványt két hónappal később, 2020 márciusában hirdette ki a WHO; a hírre a világ országai egymás után vezették be a járványügyi korlátozásokat. A vezérigazgató ezzel kapcsolatban arra emlékeztetett, hogy figyelmeztetésük ellenére nem minden ország tette meg a szükséges óvintézkedéseket; így három évvel később kijelenthető hogy a Covid-19 csaknem 7 millió ember halálát okozta, közvetett áldozatainak száma pedig még ennél is magasabb. Bővebben>>>