Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormányzati portál legfrissebb közlése szerint 809 491-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké 30 026-ra emelkedett, és 748 157 ember tekinthető gyógyultnak.

Kórházban 78 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma pedig 31 308-ra csökkent.

Hatósági házi karanténban 1335-en vannak, a mintavételek száma 6 328 373.

A delta vírusmutáns több európai országban, és Magyarországon is terjed, ami leginkább a még be nem oltottakat veszélyezteti, ezért őket arra kérik, regisztráljanak az oltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

A kormány rendeletben rögzítette, hogy a még be nem oltott egészségügyi dolgozóknak immár kötelező a védőoltás - emelték ki.

A kormányzati oldal azt is kiemeli, hogy aki szeretne, a harmadik oltásra is lehet már jelentkezni, a www.eeszt.gov.hu honlapon már lehet időpontot foglalni. Akinek erre nincs lehetősége, a háziorvosánál is kérheti a harmadik oltás beadását. Az időseknek, a krónikus betegségben szenvedőknek, a legyengült immunrendszerű betegeknek különösen ajánlják a harmadik oltás beadatását - tették hozzá.

A kormányzati portál arra is felhívja a figyelmet, hogy elérhető az uniós oltási igazolás az EU-n belüli utazásokhoz. Azok az állampolgárok, akik unión belüli utazást terveznek, digitálisan letölthetik az uniós Covid-igazolást az EESZT lakossági portáljára belépve.

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (144 557) és Pest megyében (112 267) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (46 775), Győr-Moson-Sopron (44 499) és Hajdú-Bihar megye (42 641). A fertőzésben legkevésbé érintett megye továbbra is Tolna, 17 795 fertőzöttel - írja az MTI.