Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az orosz Szputnyik V koronavírus elleni védőoltás ideiglenes engedélyének kiadásakor az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) feltételként szabta, hogy a vakcina csak abban az esetben használható, ha az NNK laboratóriumi vizsgálata is igazolja a készítmény megfelelőségét. Az NNK a feltételül szabott hatósági vizsgálatokat befejezte, ezen laboratóriumi vizsgálatok lehetővé teszik a Szputnyik V védőoltás hazai felhasználhatóságát - közölte az Emmi az ATV-vel.

Először ezen a héten kezdik alkalmazni az orosz vakcinát négy budapesti kórházi oltóponton a krónikus betegséggel nem rendelkező 75 év alattiaknál - közölte a minisztérium.

A fővárosban kezdik az oltást a Szputnyikkal

Müller Cecília országos tisztifőorvos mai tájékoztatóján közölte: az AstraZeneca vakcinájával is elkezdik a védőoltásokat a háziorvosok, a 18-59 éves krónikus betegségben szenvedők célcsoportjában, és a Szputynikkal is lehetőség nyílik praxisonként 5 fő beoltására a fővárosban az oltópontokon. A tisztifőorvos szerint öröm, hogy a várható időjárási nehézségek miatt ezt az első kört a fővárosban szervezték.