A pénteki adatközlés óta 648 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, így a járvány kezdete óta összesen 813 688 főre nőtt a fertőzöttek száma - derül ki a koronavirus.gov.hu hétfő reggel publikált adataiból. 

Elhunyt 9 beteg, így az elhunytak száma 30 070 főre emelkedett. A gyógyultak száma 778 236 főre emelkedett, az aktív fertőzötteké pedig 5382 főre nőtt. 194 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 23-an vannak lélegeztetőgépen.

Az oltási programról a kormányzati járványportál azt írja: a beoltottak száma 5 817 481, közülük 5 519 838 fő már a második oltását is megkapta, 404 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

A tájékoztató az oltás fontosságára ezúttal is felhívja a figyelmet: A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, és a beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, ezért kérjük, hogy aki még nem olttatta be magát, az jelentkezzen háziorvosánál vagy regisztráljon és foglaljon időpontot az interneten. A betegség súlyos lefolyása ellen továbbra is a védőoltás jelenti a legerősebb védelmet. A beoltottak kevesebb mint 1 százaláka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt, aki még nem, annak sem késő. A regisztrációs honlap és az internetes időpontfoglaló is folyamatosan nyitva van, ezek itt érhetők el.