Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A koronavirus.gov.hu kormányzati információs oldal szerint 916 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 11 825 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 633 fő, 4058-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 7134 fő.

Az aktív fertőzöttek 42 százaléka, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti, 282 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 15-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 25 569-en vannak, a mintavételek száma 529 063.

A kormányzati közlemény figyelmeztet: a járvány nem ért véget, a második hullám hazánkat is elérte, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

A kormány szerint továbbra is vírus behurcolása jelenti a legnagyobb veszélyt a magyar emberek egészségére és munkájára, ezért ismét szigorodtak a külföldről való beutazás feltétételei. Alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén. (Korábban szakemberek azt mondták, hogy a magyarországi fertőzés terjedésének a fő oka nem a külföldről Magyarországa érkezők, hanem az országhatáron belül tartott rendezvények - a szerk.)

A kormányzati közlemény felhívja a figyelmet, hogy a közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön.

Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés terjedését és a további a mindennapi életünket korlátozó intézkedések bevezetését - hangsúlyozza a kormányzati portál.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (5092) és Pest megyében (1681) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (671), Komárom-Esztergom (445), Hajdú-Bihar (437) és Zala megye (382). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Békés (75).