Az elmúlt 24 órában 81 új fertőzöttet azonosítottak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 806 089 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 12 beteg, így az elhunytak száma 29 866 főre emelkedett - közölte az operatív törzs a koronavírus.gov.hu oldalon.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 717 254 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 58 969 főre csökkent. 599 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 67-en vannak lélegeztetőgépen. Ez jelentős javulás az előző naphoz képest.

QP | Quality Placement

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 5 261 781 közülük 3 994 595 fő már a második oltását is megkapta.

"Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát. Magyarország továbbra is a második az uniós oltási ranglistán.  Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns, a védőoltás felvétele ezért is fontos. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon" - írják az oldalon.

Az elmúlt napon összesen 6618 tesztet végeztek, ami kevesebb mint a fele a 24 órával korábbi mintavételi számnak, de a levett kenetek alig 1,22 százaléka volt pozitívra koronavírusra. 

Míg a pénteki és a szombati adatok alapján is 3,52 illetve 3,42 százalék volt a kórházi esetekre jutó halálozás, ez már vasárnap és hétfőn is 2 százalék alá esett, ami ugyan még mindig magas - az Egyesült Királyságban és Franciaországban például 1 százalék alatti -, de megnyugtató, hogy itt is csökkenő trend kezd kialakulni.