A Nyíregyházán működő Egészségügyi Kar Facebook-oldalára november 6-án este szintén kikerült egy dékáni utasítás az online oktatásra átállással kapcsolatban. E szerint november 9-től az előadásokat és a szeminárium jellegű gyakorlatokat is a félév végéig távoktatásban oldják meg - számolt be a Debreciner.hu.

Egy hallgatói Facebook-csoportban megjelent bejegyzések és hozzászólások alapján a portál úgy véli, a Gazdaságtudományi Kar hallgatóit is értesítették az online oktatási rendről.

A Debreceni Egyetem hivatalosan nem közölt még információt a rektori utasításról.

Megszólalt az egyetem

Rektori utasításra hibrid, részben helyszíni, részben digitális oktatást vezetnek be a koronavírus-járvány miatt a Debreceni Egyetemen hétfőtől - közölte az egyetem az MTI-vel szombat kora délután.

Szilvássy Zoltán rektor utasítása szerint a minimálisra kell szorítani a személyes jelenlétet az oktatásban, tekintettel arra, hogy Hajdú-Bihar megyében is megnövekedett a koronavírus-fertőzöttek számára.

A tájékoztatás szerint az egyetemi kollégiumokat nem zárják be, az egyetem által fenntartott intézményekre a kormány által korábban meghozott intézkedések érvényesek.