Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ezzel a járvány kezdete óta összesen 914 586 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 123  többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 31 521 főre emelkedett – áll a legújabb hatósági kimutatásban.

A beoltottak száma 5 977 908 fő, közülük 5 757 501 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 397 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 811 266 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 71 799 főre emelkedett. 4522 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 452-en vannak lélegeztetőgépen. Az elvégzett tesztek pozitivitási rátája 23,09 százalék.

A járvány negyedik hullámának megfékezése és az átoltottság növelése érdekében  november 22-28. között oltási akcióhetet szerveznek a kórházi oltópontokon, azon a héten az oltatlanoknak akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet oltásra menni.

Ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el és oltásuk érkezési sorrendben történik. Azoknak, akik már korábban regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglalót javasoljuk akár az első, akár az elmaradt második vagy a harmadik oltásukat akarják felvenni.

A koronavírusos betegek számának növekedése miatt - a járvány előző hullámainak felszálló ágához  hasonlóan - a  kórházakban  ismét növelték a koronavírusos betegek ellátására kijelölt ágyak számát. A betegek védelme és az egészségügyre háruló teher csökkentése érdekében egyes kórházakban ismét szükségessé válhat a halasztható műtétek elnapolása.