Csütörtökre úja 750 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 21 200 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 7 idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 709 főre emelkedett, 4818-an pedig már meggyógyultak. Az elhunytak 40 és 80 év közötti betegek, krónikus betegségeik között jellemző a magas vérnyomás, a cukorbetegség és a szívbetegség, emellett előfordul tüdőgyulladás, Alzheimer-kór és mérsékelt elhízás is.

Az aktív fertőzöttek száma újabb rekordot döntött 15 673 fővel. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 56 százaléka, a gyógyultak 39 százaléka budapesti. 549 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 32-en vannak lélegeztetőgépen a koronavirus.gov.hu oldal adatai szerint.

Az elmúlt 24 órában 11945 tesztet végeztek el, azaz a tesztek több mint 6 százaléka bizonyult pozitívnak.

Csaknem egy hete megközelíti az ezret a napi új fertőzöttek száma, a koronavírus-járvány második hullámának felszálló szakaszában vagyunk. A közösségi terjedés miatt nehezebb a védekezés, különösen fontos a megfelelő maszkhasználat és a távolságtartás. Aki légúti tüneteket észlel magán, ne menjen közösségbe, és ez érvényes a gyerekekre is.