Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hétről hétre egyre több a koronavírusos gyerek – mondta Havasi Katalin, a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke az RTL Klub híradójának. Úgy tűnik, hogy míg korábban a gyerekek szinte észrevétlenül vészelték át a fertőzést, most jóval többen jelentkeznek tünetekkel – idézi a riportot az Index.

A Bethesda Gyermekkórház főigazgatója is arról számolt be, hogy mióta a gyerekek visszatértek a közösségbe, egyre gyakrabban jelentkeznek koronavírusra utaló tünetek. Általában torokfájással, gyengeséggel és gyomorrontásos tünetekkel is visznek gyerekeket a kórházba. Az igazgató azonban hozzátette: súlyos esettel még nem találkoztak.

Zacher Gábor sürgősségi orvos, a hatvani kórház főorvosa szerint amint az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyezi a 12 év alatti gyerekek oltását, Magyarországon is be kell vezetni.

A járvány áldozatai között jelentősen nőtt az 50 év alattiak aránya. Boldogkői Zsolt biológus szerint ennek az lehet az oka, hogy az idősebbek között több az oltott, és a delta-variáns a fiatalokat jobban támadja.

Az RTL Klub elemzése szerint az előző járványhullámokban inkább a 70 év felettieket támadta a vírust. Az adatok szerint akkor az elhunytak 78 százaléka 70 év feletti volt, az ötven év alattiaknak csupán három százaléka halt bele a betegségbe. Ez a negyedik járványhullámra megváltozott, a 70 év felettiek 63 százaléka, míg az 50 év alattiak 7 százaléka hal bele a betegség szövődményeibe.