Az ATV értesülései szerint egyre nagyobb a teher a pécsi klinika dolgozóin, mivel több közeli kórházban már megtelt minden ágy. Az ATV Híradója úgy tudja, hogy Baranya megyében már annyira rossz a helyzet, hogy a Pécsi Tudományegyetem négyszázágyas klinikai központjának 4-5. emeleti műtőjét is intenzív osztállyá alakították át. A sebészek és az érsebészek a szívcentrumba járnak hetente kétszer műteni.

Híradó információi szerint a legnagyobb gondot a helyhiány mellett a dolgozók leterheltsége okozza, ezért egyre több olyan munkatársat hívnak be az úgynevezett sárga és vörös vonal mögötti betegek ellátására, akik korábban ezeken a részlegeken nem dolgoztak.

A Pécsi Koronavírus Központ infektológiai részlegének vezetője, Péterfi Zoltán egy hete még azt mondta az ATV Híradónak, hogy egyre több, más betegséggel nem rendelkező fiatal kerül be hozzájuk súlyos szövődményekkel és tünetekkel. Elmondása szerint a betegek 58 százaléka 60 év alatti, és ugyanez az arány vonatkozik az intenzíven ellátottakra is. "Ez az arány korábban a 25 százalék volt" - tette hozzá. A híradó ezúttal senki nem kívánt nyilatkozni az intézménytől.

Az ATV az Emberi Erőforrások Minisztériumát is kereste, de a tárca sem válaszolt a megkeresésre.