A XII. kerületben minden ötödik ovis csoport karanténba kényszerült - tudta meg a kerületi önkormányzattól a portál.

A hét elején az önkormányzat által fenntartott óvodák 66 csoportjából 13 volt karanténban, összesen 11 gyereknél és 10 dolgozónál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. A Normafa Óvodában például az összes csoportnál karantént kellett elrendelni.

Az Eduline körképéből kiderül, hogy az egyik józsefvárosi óvodában a tisztiorvos most mérlegeli, hogy konyhás dajka pozitivitása miatt ki minősül kontaktnak. Az önkormányzat szerint nehéz pontos számokat mondani, mert annak ellenére, hogy a szülők kötelesek az óvodát értesíteni, ha a gyerekeiknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van, sokan nem vallják be, hogy emiatt van távol a gyerek.

A III. kerületben a hét elején 18 csoport és összesen 315 gyerek volt karanténban. A II. kerületben az önkormányzat fenntartásában lévő tizenkét óvoda közül nyolcban van legalább egy csoport otthon, egy óvodának pedig az összes csoportjában rendkívüli szünetet rendeltek el. Mindez körülbelül 374 gyereket érint.

Újbudán a nyolc önkormányzati óvodában 15 csoportban kellett rendkívüli szünetet vagy részleges karantént elrendelni koronavírus-fertőzés miatt január harmadik hetében.

Kőbányán összesen öt csoportoban rendeltek el rendkívüli szünetet, ez 81 gyereket érint. További öt óvodában a X. kerületi kormányhivatal összesen 112 gyermek "járványügyi megfigyeléséről" döntött, ez hét óvodai csoportot jelent.