Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Már ma el kellene kezdeni az oltási kampányt, ugyanis a járványhelyzet hétről hétre romlik - mondta a Portfolionak Zacher Gábor, a hatvani kórház sürgősségi osztályának orvosa. Elmondta, hogy már nemcsak a 20-30-as éveikben járók közül kerülnek be egyre többen a kórházba, hanem egyre több a kórházi ellátásra szoruló gyerek is.

Zacher felvilágosító kampányt tart szükségesnek az 5-12 évesek oltásával kapcsolatban, hiszen hamarosan nekik is elérhetővé válik a vakcina.

A szakorvos nem érti, miért kell várni a koronavírus elleni oltási kampánnyal november végéig? Miért nem tegnaptól vagy mától oltunk. A november végén oltottak védettsége ugyanis csak karácsonyra lehet megfelelő, jelen várakozás szerint viszont december elejére tetőzhet a járványhullám, amíg sok áldozata lehet a 4. hullámnak.

Az orvos szerint hónapok óta azt kommunikálja a kormány, hogy van elegendő oltóanyag, tehát ezen nem múlna az újabb kampány sikeressége.

Zacher erőteljesebb maszkhasználatot tartana szükségesnek, a nyilvános rendezvényeken való részvételhez pedig megkövetelné a beoltottságot.

Tavaly ilyenkor majdnem pontosan ennyi áldozata volt idehaza a koronavírus-járványnak, mint most, a felfutó 4. hullámban. Magyarország túlságosan elöl van az 1 millió főre vetített koronavírus áldozatok számában – fogalmazott Zacher Gábor.