Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az jó, hogy már több mint 2,5 millió ember megkapta a vakcinát Magyarországon, de köztük a védettek száma alig haladja meg az 1 milliót. Csak az védett, aki megkapta mindkét oltását, és utána eltelt egy-két hét attól függően, hogy melyiket kapta. Valamint azok, akik átestek a betegségen - mondta a Népszavának Duda Ernő virológus professzor.

Becslése szerint 2,5-3 millióan lehetnek valóban védettek, ami azt is jelenti, hogy 7 millióan viszont nem azok. A szakember azt is elmondta, tapasztalat és készítmény is van már ahhoz elég, hogy megkezdődjön a gyerekek oltása, enélkül ugyanis nem lehet a járványt megállítani. 

Arra a kérdésre, hogy vége lesz-e valaha a járványnak Duda Ernő azt mondta: 

Ha a társadalom meg tudja védeni magát, és kikényszeríteni, hogy lehetőleg mindenki vegye fel az oltást, akkor igen. Ennek az érdeknek a kikényszerítésére szélsőséges esetben lehet drasztikus eszközt használni, azt például, hogy kötelezővé teszik az oltást. Egy demokratikus országban lehet abban bízni, az értelmes emberek fölismerik, érdekük, hogy be legyenek oltva. Ha valaki nem képes erre, akkor azt kényszeríteni kell. Ezt lehet úgy, hogy a rendőr elviszi, meg úgy is, hogy lesz majd egy zöldkártya, amely többlet jogokat biztosít az oltottaknak. Azaz ha valakinek van ilyen, akkor mehet a presszóba, a moziba, ülhet a repülőre. Akinek meg nincs, az mindezt nem teheti. Az utóbbiaknak pedig előbb-utóbb választaniuk kell: elmennek az erdőbe remetének, kihalnak, vagy beoltatják magukat.