Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Felhívjuk hallgatóink és munkatársaink figyelmét, hogy a megbetegedések megelőzése közös érdekünk - írja a kínai koronavírusról az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) egy szerdai köremailben a portál cikke szerint.

Ebben többek közt azt kérik a hallgatóktól és a dolgozóktól, hogy

  • repülővel utazók használjanak a szájat és környékét fedő védőmaszkot
  • koszos kézzel ne nyúljanak a szájukhoz
  • tüsszentéshez, köhögéshez egyszer használatos zsebkendőt használjanak.

Azokat, akik az elmúlt napokban tértek vissza, vagy ezután érkeznek haza Kínából, különösen Hupej tartományból, az egyetem arra kéri, hogy "két hétig maradjanak távol a közösségi alkalmaktól, figyeljék saját egészségi állapotukat és magas láz, légúti tünetek panasza esetén forduljanak a Dél-pesti Centrum Kórház kijelölt ellátó helyére, a Szent László Kórházba és jelezzék, hol jártak".

Az egyetem vezetése igazolt távollétnek veszi, ha valaki a Kínából való hazatérése után két hétig nem jár be az órákra - írta a portál.

A Semmelweis Egyetemen mintegy 400 távol-keleti hallgató tanul, köztük 52 fő kínai, akiknek a szorgalmi időszak megkezdése előtt ki kell töltenie egy részletes kérdőívet - jelentette be kedden az egyetem. Ez alapján dönthető el ugyanis, mekkora a kockázata annak, hogy hordozhatja a vírust.