Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat azonnali hatállyal utasítja a miniszterelnök kabinetfőnökét, hogy gondoskodjon - a magyar lakosság egészségének védelme érdekében szükséges - minél szélesebb körű kormányzati tájékoztató kampány megvalósításáról, legalább 16 milliárd forint értékben. A kampányban a kormány felhívja az állampolgárok figyelmét az oltás szükségességére, valamint az oltásra történő mielőbbi regisztráció fontosságára.

Miután a járvány leküzdésében elsődleges szerepet játszanak a rendelkezésre álló védőoltások, az oltással kapcsolatos tájékoztató kampányok érdemben hozzájárulnak az oltási program eredményességéhez - áll a határozatban.

Magyarországon már mintegy 4,2 millió ember kapott oltást, de lassan elfogy a regisztráltak száma, akik még várnak valamely készítményre. Becslések szerint valami 5 millió fölött eltűnnek majd a beoltható személyek. A KSH legutóbbi felmérése szerint mintegy 1,5 millió felnőtt (a lakosság 18 százaléka) nem hajlandó elfogadni semmilyen vakcinát. A nyájimmunitáshoz 75-85 százalékos átoltottság lehet.

A hanyatló oltási ütem miatt Szerbia például pénzt ad azoknak, akik felveszik valamelyik védőoltást a koronavírus ellen.