Eljött tehát a megfelelő pillanat, hogy kiderüljön: a 27 000 halott valójában csak 13 000. És mivel egy statisztikus sem vállalta ezt a piszkosmunkát, Windish László jogász, a KSH elnökhelyettese vette a nevére - reagál az egészségügyi szakértő Windisch László, KSH elnökhelyettes mai, Magyar Nemzetben megjelent írására, melyben azt fejtegeti, hogy a járványkezelés hatékonyságát a többlethalálozási adat pontosabban mutatja, mint a koronavírusos halálesetek számának összehasonlítása.

Lantos - aki mellesleg Új Világ Néppárt elnökségi tagja - úgy véli, Windisch, igazán kitűnő káder, volt már az MNB alelnöke, az APEH igazgatóhelyettese, tavaly óta a Színház- és Filmművészetért Alapítvány Felügyelőbizottságának is ő az elnöke, és tényleg bárhol, bármikor, bármire bevethető - írja a KSH elnökhelyetteséről, aki az említett cikkben hosszasan fejtegeti, hogy azok a halálozási adatok, amelyeket a kormányzati honlap közöl, azok nem is azok az adatok. Azok pedig, akik hitelt adnak a kormányzati tájékoztatásnak, hamis halálgörbékkel riogatnak. Mert valójában Magyarország az EU középmezőnyében helyezkedik el - idézi a cikket Lantos Gabriella.

Az egészségügyi szakértő szerint a szakmainak látszó bonyolult fejtegetés nem öncélú közléskényszer, hanem mint fogalmaz, "megágyaz a kormányfő cinikus blaszfémiájának, hogy Magyarország a jobban teljesítő országok közé tartozik, a világelső halálozással. Ami nem is annyi. Bár a számokat ők hozzák nap mint nap nyilvánosságra. A pofátlanság csimborasszója, hogy a Kormány már a saját statisztikáit is meghamisítja" - írja Lantos Gabriella.