Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Cikkünk frissül...

Az élelmiszerek és csomagolóanyagaik sem játszanak szerepet a vírus terjesztésében, az emberről emberre közvetlen cseppfertőzéssel terjed. A járvány során eddig nem fordult elő élelmiszer közvetítette fertőzés - hangsúlyozta Bognár Lajos.

Otthon az általános higiéniai szabályok betartásával, a megfelelő előkészítéssel elkerülhető a fertőzés, a vírus 60 fok felett elpusztul. A magyarországi élelmiszer előállító üzemekre különlegesen szigorú élelmiszer-biztonsági  szabályok vonatkoznak, amelyeket most különösen fontos betartani és amelyekről a Nébih honlapján lehet tájékozódni - mondta a főállatorvos.

Az egy nap alatt elhunyt 33 beteg mindegyike krónikus betegségben szenvedett, vagy hirtelen, gyorsan előrehaladó volt a betegsége, mint a 20 éves áldozatnak is - mondta Müller Cecília a már reggel ismertté vált statisztika elismétlése után.

Megerősítette, az idős életkor önmagában is kockázati tényező.

Pénteki statisztika

1293 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid19), ezzel 43 025 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 33 krónikus beteg, így az elhunytak száma 1085 főre emelkedett, 13 134-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 28 806 fő. Az aktív fertőzöttek 32 százaléka, az elhunytak 42 százaléka, a gyógyultak 30 százaléka budapesti. 1642 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 171-en vannak lélegeztetőgépen.

Jelenleg 60 idősotthonban - az intézmények 4 százaléka-  van jelen a fertőzés, az intézményekben eddig 707 pozitív személyt azonosítottak. A 60 otthonból 12-ben csak 1 pozitív személyt igazoltak,  28-ban maximum 10 fő a fertőzöttek száma, és 6 intézményben haladja meg a 30 főt.

Müller Cecília ezután az immunrendszer megerősítéséről beszélt. Javasolta a napi háromszori gyümölcsfogyasztást, télen a vitaminpótlást és a testmozgást. Ismét felhívta a figyelmet a kézmosás fontosságára.

Az influenzaoltással kapcsolatban kifejtette, bizonyított, aktív fertőzött állapotban nem oltanak. Aki tünetmentes, és környezetében sincs fertőzés-gyanús személy, oltható. Ha valaki attól tart, hogy fertőzött, csak nincsenek tünetei, nem lesz problémája az oltástól.