Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A fertőzöttek száma folyamatosan emelkedik, a magyar települések 80 százaléka érintett, mindenhol be kell tartani a higiénés rendszabályokat. A szennyvízvizsgálati adatok a fertőzések számának további emelkedését támasztják alá - mondta az operatív törzs keddig tájékoztatóján a friss adatok megismétlését követően Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) osztályvezetője.

A koronavírus-örökítőanyag koncentrációjának változása 4-10 nappal előre jelzi a fertőzöttek számának emelkedését, ez időt ad a felkészülésre - tette hozzá az NNK osztályvezetője, kiemelve a megfelelő maszkviselés jelentőségét.

Kedden csaknem minden negatív rekord megdőlt

3989 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 86 769 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 84 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1973 főre emelkedett, 20 856-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 63 940 fő. Az aktív fertőzöttek 25 százaléka, az elhunytak 32 százaléka, a gyógyultak 28 százaléka budapesti. 4767 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 348-an vannak lélegeztetőgépen.

A operatív törzs és a járványügy folyamatosan figyelmemmel kíséri a  járványügyi helyzetet és javaslatokat tesz. A mai kormányülés után Orbán Viktor bejelentést tesz ezzel kapcsolatban - mondta Galgóczi Ágnes.

Egy kérdésre adott válaszából kiderült, eddig 1071 egészségügyi dolgozót vezényeltek át.