A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Kiberbűnözés Elleni Főosztálya több hete indított vírustagadók online tartalmai miatt nyomozást saját észlelésük, mérlegelésük alapján, nem feljelentésre - mondta Gál Kristóf, az ORFK szóvivője az operatív törzs mai tájékoztatóján. Az eljárásban rémhírterjesztés vagy hatóság elleni uszítás büntette is felmerül.

Müller Cecília helyett ismét Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője beszélt, aki szokás szerint felolvasta a már reggel óta ismert adatokat, megismételte azt a már szintén többször közölt hírt, hogy a posta mától kézbesíti a nyugdíjasoknak a leveleket, aminek a visszaküldésével jelezhetik a koronavírus oltás iránti igényüket.

Ezenkívül beszélt a járványügyi előírások betartásának fontosságáról, a megfelelő mennyiségű és minőségű táplálkozás és testmozgás fertőzésmegelőző hatásáról és ma sem felejtette el megemlíteni a vakcinainfo.gov.hu oldal elindulását.

Újságírói kérdések közül ma egyet sem olvastak fel.

Csütörtöki statisztika

6197 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 271 200 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 171 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 6622 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 78 700 fő, az aktív fertőzöttek száma 185 878. Az aktív fertőzöttek 19 százaléka, az elhunytak 21 százaléka, a gyógyultak 23 százaléka budapesti. 7841 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 610-en vannak lélegeztetőgépen.