Hétfőtől 25 oltóponton oltják az egészségügyi dolgozókat a Pfizer-BioNTech vakcinájával, amiből kedden újabb 39 ezer adag érkezett Magyarországra, és aminek igénybevételére Müller Cecília országos tisztifőorvos is rendre biztatja az egészségügyi dolgozókat. Eddig már több mint 15 ezer egészségügyist beoltottak az első adaggal.

Novák Hunor gyerekorvos Facebook-oldalán osztotta meg "protekció, ismerősi segítségkérés nélkül, átlagos orvosként" szerzett regisztrálási tapasztalatait. Posztját a Telex szúrta ki.

Élesben teszteltem, hogyan működik az orvosok koronavírus oltása (protekció, ismerősi segítségkérés nélkül, "átlagos" orvosként) - írja posztjában Novák Hunor.

A gyerekorvos nagy budapesti oltócentrumokat hívott végig, és próbált időpontot kérni telefonon, miután a központi tájékoztatás szerint nem csak kórházi dolgozókat, hanem bárhol máshol dolgozó orvosokat is oltanak, és több ismerőse volt olyan szerencsés, hogy megkaphatta már az oltást.

Novák számos próbálkozása végül kudarcba fulladt, végül megállapítja, hogy hiába vannak kiváló szakemberek, hiába küzdenek orvosok, nővérek erejükön felül, a mögöttes adminisztratív, informatikai háttér rendkívül gyenge. Borzasztó nehéz lehet így dolgozniuk, és erről nem ők tehetnek, ők is áldozatai a rendszernek