A most kiépített rendszeren keresztül a szülők és újszülöttek kölcsönösen hallják egymás hangját, mindez segíti a kötődés kialakulást, a tejelválasztást, valamint az újszülött fejlődését is – mondta a Semmelweis Híreknek Nádor Csaba, az egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika osztályvezetője.

Az egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői úti részlegének Korszülött Intenzív Osztályán a koronavírussal fertőzött kismamákat a szülést követően a klinikán létrehozott vörös zónában kezelik.

Amennyiben a terhesgondozás, vagy a szülés idején diagnosztizálják az édesanyánál és az újszülöttnél a koronavírust, akkor elkülönítik őket egészséges társaiktól.

Ha a baba nem, de az édesanya fertőzött, akkor átmenetileg nem találkozhat az újszülöttel, ebben az esetben nyújt nagy segítséget az Őrködő webáruház felajánlása nyomán felszerelt 8 webkamera.

A rendszert úgy alakították ki, hogy az megfeleljen a beteg- és személyiségjogi előírásoknak, valamint más ne férjen hozzá a kamerák által közvetített tartalomhoz.