A Fidesz kommunikációs igazgatója azt írta: múlt szombaton részt vett egy magánrendezvényen a szabályok szerint minden kontaktomat leadtam a hatóságok felé. Ez érinti több kormánypárti politikustársamat is - idézi a politikus Facebook-bejegyzését az ATV.

"Engem is utolért a koronavírus. Hétfőn és kedden rosszul éreztem magam, ezért a következő napok találkozóira és elsősorban a Tranzit Közéleti Évadnyitóra figyelemmel azt tartottam felelős magatartásnak, ha teszteltetem magam. Ez sajnos pozitív lett, így elővigyázatosságból minden programot lemondtunk, én azonnal karanténba vonultam".

A pénteki eseményt, ahol Orbán Viktor miniszterelnök is felszólalt volna, épp egy pozitív Covid-19-diagnózis miatt halasztották el.

"Köszönettel tartozom a járványügyi szakemberek profi, gyors és együttműködő munkájáért. Nyáron nem jártam külföldön és minden szabályt betartottam. Ebből is látszik, hogy a vírus itt van és fokozott figyelmet kíván mindenkitől. Vigyázzunk egymásra!"

Hollik jelezte: a karantén szabályait betartva dolgozik tovább.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és helyettese is hatósági karanténba került, miután ők is részt vettek egy eseményen, ahol valakinek pozitív lett a tesztje. Hollik bejegyzéséből nem derül ki, hogy egyazon szombati rendezvényen vett-e részt, mint Gulyás.