Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A győri önkormányzat 3 millió forintot küld a Vöröskereszt vuhani szervezetének a koronavírussal szembeni védekezés segítéséhez - döntött a győri közgyűlés a pénteki ülésén, miután letette az esküt Dézsi Csaba, Győr új polgármestere. A Napi.hu írta meg, hogy 1994 óta Győr a kínai Vuhan testvérvárosa.

"Nyilván az ember a testvérének segít" - mondta a polgármester az ugytudjuk.hu tudósítása szerint. A fideszes politikus szerint a 3 millió forint már egy olyan összeg, amely felhasználásával Vuhan városa a lakosoknak nagyszámú védőmaszkot vagy más szükséges védőeszközt tud biztosítani. A pénzt a vuhani Vöröskereszt számlaszámára utalják át. A támogatási összeget az áldozatok megsegítésére vagy kórházi eszközök vásárlására használják fel. "Szolidaritásból szükséges, hogy az önkormányzat segítséget nyújtson a feladat megoldásában, főleg, ha hivatalos kapcsolatban is áll a segítségre szorulóval" - szerepel a megszavazott előterjesztésben.

Kína leggazdagabb embere, az Alibaba társalapítója, Jack Ma is beszállt a koronavírus elleni küzdelembe: alapítványán keresztül 100 millió jüant (mintegy 4,4 milliárd forintot) ajánlott fel erre a célra. Ebből az összegből 40-40 millió jüant kap két egészségügyi kutatóközpont, a fennmaradó részt pedig egyéb kezelési és megelőző intézkedésre használják majd fel.

Kétszáztizenháromra nőtt a tüdőgyulladást okozó új koronavírus áldozatainak száma és 9692-re a fertőzötteké péntekre virradóra Kínában - közölte a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság. A járvány gócpontjának számító közép-kínai Hupej tartományban csütörtökön 42-vel 204-re nőtt a vírusos megbetegedésben elhunytak száma. A járvány kitörése óta ez volt az egy nap alatt regisztrált legtöbb haláleset. A hupeji egészségügyi bizottság tájékoztatása szerint a tartományban 1220 újabb fertőzöttet azonosítottak, így számuk 5806-ra emelkedett.