Nagyot fordult a világ szeptember elején Magyarországon, míg az elmúlt hónapokban Európa-szerte a legbiztonságosabb országok közé tartoztunk, az új adatok már azt mutatják, hogy az éllovas Franciaország után nálunk terjed legjobban a koronavírus-fertőzés. Jakab Ferenc virológus szavaival élve Magyarországon tombol a járvány.

A friss adatok hatására Hollandia szeptember 15-től Budapestet "az aktuális helyzet miatt" narancssárga kategóriába ("csak feltétlenül szükséges utazás") sorolta. Az innen visszatérőknek pedig tíz napra karanténba kell vonulniuk.

QP | Quality Placement

A rendelkezés értelmében a karanténkötelezettség nem vonatkozik azokra, akik Magyarország más részein voltak és egyenesen a Liszt Ferenc reptérre mennek.

Magyarország egész területe szeptember 1-jétől már narancssárga kategóriába tartozott, azonban eddig csak azért, mert az ország korlátozta a hollandok számára a beutazási lehetőségeket, vagyis eddig nem volt érvényben karanténkötelezettség.

Az Okosutas blog pedig azt szúrta ki, hogy Ciprus egyáltalán nem enged be Magyarországról érkező utast, még negatív tesztek birtokában sem. Koronavírus-fertőzés szempontból Magyarországot a legkockázatosabbak közé sorolták.