Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormányzati portál szerint a 12-15 éves fiatalok szülei június óta tudják regisztrálni gyermeküket oltásra. A 12-17 éves korosztályban eddig már csaknem 200 ezren regisztráltak oltásra és 162 ezren (81 százalékuk) már fel is vették - közölték.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az internetes regisztráció és időpontfoglalás továbbra is nyitott, ez a legegyszerűbb módja a gyermek beoltásának. Emellett augusztus 30-án és 31-én, valamint szeptember 2-án és 3-án az iskolákban is lesz oltási akció. Az oltás Pfizer-vakcinával történik, az iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával - tette hozzá a kormányzati portál.

A koronavirus.gov.hu szerint az iskolák a napokban elektronikus úton értesítik a szülőket az iskolai oltás lehetőségéről. A szülőnek legkésőbb augusztus 25-éig kell visszajeleznie az iskolának, hogy kéri vagy nem gyermekének az oltást. Az iskolák ez alapján összesítik az igényeket, és a létszám alapján vagy a tanuló saját iskolájában, vagy egy közeli iskolában jelölik ki az oltás helyszínét. Erről a szülők az oltás pontos időpontjával együtt külön értesítést kapnak.

Az oltásra a 18 év alatti diáknak magával kell majd vinnie a kitöltött szülői hozzájáruló nyilatkozatot, a 18 évet betöltött diáknak pedig a jelentkezési lapot. Ezeket a dokumentumokat szülők emailben megkapják. A második oltást az első után három héttel adják be ugyanabban az iskolában, ahol az első oltás is történt - tették hozzá. Ugyanakkor felhívták a figyelmet arra is, hogy nem kell feltétlenül megvárni az iskolai oltást, hiszen a gyermeket továbbra is lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu holnapon, majd automatikusan időpontot lehet foglalni a kórházi oltópontokra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Ugyanez azokra a pedagógusokra és iskolai dolgozókra is igaz, akik még nem vették fel az oltást. A már korábban beoltott pedagógusok és iskolai dolgozók pedig akár a harmadik oltásra is tudnak időpontot foglalni - közölte az MTI szerint a koronavirus.gov.hu.