Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Semmelweis Kórház főigazgatója, Szepesvári Szabolcs a portálnak elmondta, a mobil járványkórház megnyitását a kórházi kezelésre szoruló betegek számának dinamikus emelkedése tette szükségessé. Egyelőre 43 beteget szállítottak át, jelentős részük Covid-pozitív. Vannak közöttük intenzív ellátást igénylő betegek is, de vannak jobb állapotban lévő, azonban súlyos társbetegséggel küzdő betegek is. 18 beteget kellett fekvő mentőszolgálat segítségével átszállítani - derül ki a portál tudósításából.

A 150 beteg fogadására alkalmas, tavasszal rekordidő alatt felhúzott kiskunhalasi mobil járványkórházról a héten derült ki, hogy téliesíteni kell. Az ATV Híradója adta hírül, hogy Harangozó Tamás MSZP frakcióvezető-helyettese az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának keddi ülésén Pintér Sándortól a miniszteri meghallgatás keretében azt kérdezte: átvette-e már a büntetés végrehajtás a tavasszal rekordidő alatt felépült kiskunhalasi mobiljárványkórházat. A belügyminiszter azt válaszolta: "Nem, a kórház a kiskunhalasi Semmelweis Kórház üzemeltetésében van." Majd hozzátette, a konténerkórházat még téliesítenie kell.

A Halasinfo.hu múlt heti beszámolója szerint pedig a város tízmillió forintból átépítteti a kiskunhalasi börtön területéről érkező szennyvíz elvezetését szolgáló vezetékeket, cserélik a szivattyúkat és a teljes vezérlést. Elkerülhetetlenné vált a korszerűsítés azért, hogy a területen lévő két intézményben, a börtönben és a mobil járványkórházban keletkező szennyvizet biztonsággal el tudják vezetni.

A 3100 négyzetméter alapterületű, 225 konténerből álló épületegyüttes építésének költségét egyébként titok övezi. A kormány képviselői korábban arra hivatkozva nem közölték ezt az adtok, hogy a járvány elleni védekezési alap kerete felülről nyitott, Harangozó Tamás kérdésére pedig Pintér Sándor azt válaszolta: fejből ezt nem tudja, majd utána néz és megírja. (Tavasszal a Napi.hu is megkérdezte az operatív törzset az építési költségről, de nem válaszoltak. A kivitelezők között ott volt az egyik állami beszerzéseken sikeres építőcég, a WHB Kft.)