Szavai szerint "az intenzív ki fog tartani". Gál János elmondta, hogy Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora elrendelte plusz 50 intenzív ágy felállítását.

Jelenleg azt látni, hogy hogy sokkal több beteg kerül az intenzív osztályra, a fiatalabb korosztályból is. Az egészségügyi dolgozók a rendelkezésre álló eszközökkel és gyógyszerekkel segítik az életben maradás esélyeinek növelését.

Ez a vírus kiszámíthatatlan, változik. Emiatt is fontos az intenzív terápia érdekében, hogy legyen elegendő lélegeztetőgép - hangsúlyozta Gál János.

Angol kollégái arról számoltak be, hogy ott is sok ember került kórházba, ami megterhelte az egészségügyi ellátórendszert.

A szakember úgy értékelt: emberfeletti, amit az egészségügy minden szakterületén, de különösen, amit az intenzív osztályokon végeznek Magyarországon.

Fontos, hogy minél előbb megkapják az emberek a koronavírus elleni vakcinát. a Magyarországon engedélyezett oltóanyagok biztonságosak, egyik esetében sem találkoztak komoly szövődménnyel. A Semmelweis Egyetem klinikaigazgatója szerint az oltás beadatása mindenkinek "erkölcsi kötelessége" - olvasható az MTI beszámolójában.