Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mindegyik védőoltás, ami itt van Magyarországon, hatásos. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy továbbra is viseljük a maszkot, hiszen ezzel megvédhetjük azokat, akik még nincsenek beoltva - jelentette ki  Julianna immunológus az ATV-n.

Szavai szerint a variánsok kibújhatnak a vakcina hatásossága alól. A vírus ugyanis a szervezetben tudja megtanulni, hogy tud kibújni a vakcina elől. Akik be vannak oltva, lehet, hogy megússzák komolyabb betegség nélkül, de olyan vírust termelnek, amitől a következő embert esetleg már nem védi meg a vakcina.

Lisziewicz úgy látja, hogy az indiai helyzet aggasztó és a mutáns nem fog megállni a határon. Ott már annyi emberben replikálódik az a fajta vírus, hogy meg fogja tanulni, hogyan lehet még nagyobb fertőzést okozni. Ráadásul Indiában még csupán 2 százalék körüli az átoltottság.

Arra a kérdésre, hogy jó ötlet volt-e a magyarországi nyitás, a szakember úgy válaszolt: kutatóként úgy gondolja, itt nem lehet jó döntést hozni, ha nem nyitunk, baj, ha nyitunk, az is baj. Abban bízik, hogy ha jön is egy újabb hullám, ott a mutánsok kialakulásának aránya már kisebb lesz, hiszen egyre többen be lesznek oltva.