A Magyar Honvédség, ahogyan ezt a járványhelyzet előző hullámai során tette, most is részt vesz a koronavírus elleni védekezésben. Felkérés alapján, november 2-ától mintegy 300 katona nyújt segítséget számos budapesti és vidéki kórházban azért, hogy tehermentesítse az egészségügyi intézmények dolgozóit - jelentette be a Honvédelmi Minisztérium.

A kórházakba vezényelt katonák részt vesznek a logisztikai feladatokban, segédkeznek az érkező betegek testhőmérséklet-mérésében, a betegirányítási, betegkísérési és útbaigazítási, valamint adminisztrációs és szállítási feladatokban.

A magyar katonák - csakúgy, mint tavasszal - most is készek arra, hogy alapfeladataik ellátása mellett, az egészségügyet és a rendőrség munkáját támogatva, szavatolják az ország és a magyar emberek biztonságát.

A lakosság biztonságérzetének növelése érdekében a honvédek jelenleg 48 településen működnek közre a rendőrség jelenlétfokozó járőrözési feladatainak ellátásában és folyamatosan részt vesznek a migráció elleni fellépésben, a határvédelmi feladatokban is - olvasható a közleményben.